Vor scoate Bădiceniul din umbră

0
85

În această săptămână am vizitat Biblioteca din satul Bădiceni, unde au fost invitaţi localnicii care doresc să-şi promoveze comunitatea. În cadrul sesiunii de informare din proiectul „Educaţie mediatică pentru democraţie”, celor prezenţi li s-a vorbit despre beneficiile colaborării cu mass-media, în special cu presa locală. Totodată s-a vorbit cum ar putea ca evenimentele cultural-sociale locale să fie mediatizate, iar problemele localnicilor să fie aduse la cunoştinţa responsabililor prin aportul membrilor comunităţii. La întrunire au fost prezenţi primarul comunei, şefii unor instituţii publice din sat, funcţionari, elevi, ş.a.

“Aş spune că proiectul care îl desfășurați  este unul binevenit atât pentru noi bibliotecari, dar mai ales pentru comunitate, ne-a zis după încheierea discuţiilor bibliotecara Ana Paveliuc. În aşa mod oamenii au posibilitatea de a se dezvolta și a cunoaște lucruri atât pozitive cât și negative”. Bădicenenii ne-au spus că au consăteni cu care se mândresc, şi chiar dacă sporadic, se fac şi aici diverse activităţi care merită a fi promovate. Totodată sunt şi unele probleme, majoritatea fiind comune şi pentru alte sate, cum ar fi lipsa unei gunoişti amenajate după standardele ecologice, criza de apă în fântânile din anumite mahalale, şi altele. “Este o idee foarte bună această colaborare a cititorilor cu presa şi trebuie “trezită” lumea din sat, afirmă asistenta socială Rodica Tâltu. Satele mor când nimeni nimic nu face şi acest lucru care s-a pornit este unul bun. Să fi ştiut noi cum să colaborăm cu presa mai demult, când se făceam parcul din centrul satului, dar noi nu apelam fiindcă credeam că trebuie să plătim bani pentru articole. O să ştim pe viitor, mai ales că lumea vorbeşte şi rămâne numai cu vorbitul între dânşii, iar altceva nu se face”. La final cei prezenţi ne-au asigurat că Bădiceniul nu va mai rămâne în umbră.

Proiectul „Educaţie mediatică pentru democraţie”, este susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID fiind implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.