Vladimir Plahotniuc a rămas fără Ordinul Republicii

0
108

 Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că i-a retras distincția „Ordinul Republicii” fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

„O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”, a spus Sandu.

Conform surse citate, această distincție a fost acordată cu încălcarea Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor. „Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a conchis Sandu.

Articolul precedentRaionul Soroca se pregătește de vaccinare
Articolul următorMarți, 23 februarie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va fi sistat transportul privat de pasageri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.