Emisiunea „OBSERVATORUL”: Semne de întrebare în jurul focarului de PPA depistat în Rublenița

0
35

Pierderi de peste 20 000 lei a înregistrat crescătorul de porcine din satul Rublenița, unde a fost depistat săptămâna trecută un focar de infecție cu pestă porcină africană (PPA). În localitate a fost instituită stare de carantină pentru o perioadă de 60 de zile, anunța ANSA.

Citește: Carantină la Rublenița, din cauza focarului de pestă porcină

Invitații ediției din 16 martie a emisiunii „OBSERVATORUL”, au oferit mai multe detalii despre primele semne ale bolii care ar trebui să pună în gardă crescătorilor de animale, despre situația din raion, dar și din republică la acest capitol, în ce constau măsurile de profilaxie și câteva sfaturi pentru îngrijitorii de animale.

Este vorba despre Fiodor Moraru, șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Soroca și Gheorghe Găină, expert al Federației Naționale a Fermierilor la Soroca. Moderatorul emisiunii, jurnalistul Victor Cobăsneanu, s-a interesat despre posibila legătură dintre cazul depistat anterior la Dondușeni cu cel recent înregistrat în raionul Soroca. Răspunsul îl găsiți urmărind integral emisiunea mai jos:

Această emisiune este realizată cu suportul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău în cadrul proiectului “Dezvoltare prin digitalizare”. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu neapărat reflectă poziția Ambasadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.