Emisiunea OBSERVATORUL: Apa potabilă ar putea deveni un lux pentru soroceni?

0
55

Situația de la S.A. „Regia Apă-Canal” (RAC) Soroca a fost pusă în discuție în cadrul Emisiunii „OBSERVATORUL” astăzi, 9 februarie. Fostul colaborator al societății, Igor Focșa, a atenționat sorocenii despre faptul că prețul la apă ar putea crește, dacă nu se vor lua măsurile de rigoare și dacă autoritățile locale nu vor bate alarma.

Potrivit domnului Focșa, la ora actuală datoriile RAC ajung până la 16 mln de lei. În viitor, dumnealui ne comunică că prețul pentru un metru cub de apă ar putea depăși suma de 22 de lei.

De asemenea, cheltuielile și datoriile întreprinderii, a menționat dumnealui, sunt puse pe spinarea consumatorului. Ba mai mult de atât, o parte din cetățeni se eschivează de la plăți.

În cadrul ediției de astăzi au fost invitați și reprezentanții conducerii S.A. „Regia Apă-Canal” (RAC) Soroca care nu au venit la emisiune. Este vorba despre Iurie Todirean, preşedintele Consiliului de Administrare RAC, în locul căruia urma să se prezinte administratorul acesteia, Dumitru Palamarciuc.

Ce soluții a propus specialistul pentru a ieși din impas și pentru a asigura sorocenii cu apă potabilă la prețuri reale, aflați urmărind integral emisiunea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.