(VIDEO) Conferință Știnițifică dedicată Centenarului și Făuritorilor Marii Uniri

0
326

Astăzi la Soroca s-a desfășurat o Conferință Știnițifică dedicată Centenarului și Făuritorilor Marii Uniri, organizată de Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca. Dis-de-dimineață a avut loc o Liturghie la Biserica Ortodoxă cu hramul “Sf. Cuv. Parascheva” cu participarea Episcopului de Bălți, PS Antonie.

Slujba a fost urmată de un Parastas la Statuia generalului Stan Poetaș, după care Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca a vorbit despre această personalitate. În cadrul Conferinței Științifice protoiereul Ștefan Eftodii, paroh al Bisericii “Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Soroca și-a expus lucrarea cu tiltul “13 martie 1918, ziua sacră a Sorocii”.

Acesta a fost urmat de Nicolae Bulat care a conferențiat despre “Părintele Meletie Răuțu, promotor și contemporan al Marii Uniri”.

Iar în final părintele Florentin Doboșeriu a venit cu argumente despre “Contribuția Bisericii la promovarea conștiinței naționale a poporului român și la făurirea statului unitar modern”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.