(Video) Jurnalismul cetățenesc dezvoltat în raionul Soroca

0
109

Proiectul „Jurnalismul cetățenesc — curaj și implicare, dorință și responsabilitate” a ajuns la final, dar activitatea de jurnalist din comunitate continuă! În cadrul proiectului, echipa Observatorului de Nord a realizat un șir de activități. Printre acestea — ateliere de instruire în mai multe școli din raionul Soroca, inclusiv gimnaziile Schineni, Voloave, Cremenciug, Visoca, Bădiceni, Volovița și în tabăra de odihnă pentru copii „LA DUMBRAVĂ”.

Printre activități se numără și un șir de reportaje video sau articole realizare în localitățile enumerate care reflectă problemele și interesele tinerilor… Obiectivul major al activităților a fost inițierea elevilor în jurnalism cetățenesc și ajutarea lor să înțeleagă ce este jurnalism și ce nu, pentru a nu cădea pradă dezinformărilor. Totodată, ne-am propus implicarea activă a cetăţeanului în identificarea şi relatarea unor informaţii şi subiecte ce ţin de comunitatea locală și postarea diferitor filmulețe realizate prin mijloace proprii, secvențe de la evenimente în mediul online. Proiectul a fost lansat printr-un spot video filmat cu elevii din Volovița, care își indemnă semenii să devină reporteri. Iar în cadrul atelierelor, zeci de elevi au aflat ce este jurnalismul cetățenesc, care este importanța acestuia și chiar și-au încercat puterile în calitate de jurnaliști din comunitatea lor. Tinerii au participat la realizarea reportajelor video sau au scris articole în care au relatat despre succesele colegilor, problemele elevilor sau a comunităților din care vin.

Tinerii spun că au învățat multe din acest proiect, spre exemplu, că jurnalismul cetățenesc este o forță care poate schimba lucrurile în comunitate, important este ca cetățenii să fie activi și să se implice cât mai mult. Activitatea de jurnalist din comunitate va continua. Elevii instruiți în cadrul acestui proiect au posibilitatea să publice în continuare articolele și reportajele lor în ziarul Observatorul de Nord și pe site-ul observatorul.md, la rubrica JURNALISM CETĂȚENESC, creată în cadrul acestui proiect.

Mai multe detalii aflați din acest reportaj.

Acest proiect este implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, cu suportul financiar al Uniunii Europeane. Opiniile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI:

(LIVE) „Jurnalism cetățenesc – curaj și implicare, dorință și responsabilitate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.