Veste bună pentru agricultori: Guvernul de la București ne va acorda ajutor umanitar

0
72
Uniunea Europeană a devenit principala piaţă de desfacere pentru o serie de produse agricole din Moldova
Uniunea Europeană a devenit principala piaţă de desfacere pentru o serie de produse agricole din Moldova

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Maia Sandu pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în următoarea perioadă urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. „Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a menționat Maia Sandu.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră – ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Florin Cîțu”, a adăugat șeful statului.

Liderul de la București a anunțat, în cadrul vizitei de la Chișinău, că România a pregătit un pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, care include furnizarea a până la 200 mii de doze de vaccin, ajutor din partea experților români la pregătirea strategiei de vaccinare, precum și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.

Articolul precedentLa Bădiceni sunt colectate semnături pentru numirea gimnaziului în cinstea lui Alexei Revenco
Articolul următorÎn atenția sorocenilor: împreună identificăm problemele, împreună le rezolvăm
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.