Vehiculele electrice din R. Moldova vor fi dotate cu plăci de înmatriculare speciale

0
62

Agenția Servicii Publice (ASP) a anunţat astăzi că urmează să individualizeze vehiculele electrice cu plăci de înmatriculare speciale, care au un fond de culoare albă și simboluri (litere și cifre) de culoare verde, transmite moldpres.md

Potrivit instituţiei, prin introducerea plăcilor de înmatriculare speciale pentru vehiculele electrice, Republica Moldova se va alătura altor țări, unde măsura este deja aplicată de mai mulți ani, cum ar fi Norvegia, China, Marea Britanie, Canada etc.

În anul 2021, în Registrul de stat al transporturilor al Agenției Servicii Publice erau înregistrate 1132 de vehicule electrice și 26265 vehicule hibrid. În anul 2022, parcul de vehicule electrice, înmatriculate la ASP, este constituit deja din 1973 vehicule electrice și 31643 vehicule hibrid, conform sursei citate.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova a inițiat o serie de modificări legislative cu privire la eficiența energetică. Unul dintre obiectivele enunțate este popularizarea e-mobilității și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport, care au o emisie scăzută.

Piața globală a vehiculelor electrice cunoaște o creștere exponențială în ultimul deceniu. Potrivit datelor Agenției Internaționale pentru Energie, în anul 2011, în întreaga lume au fost vândute circa 55 mii de vehicule electrice. Cu zece ani mai târziu, în 2021, cifra a crescut la circa 7 milioane de vehicule. Trendul este valabil și în ţara noastră.

Foto: ASP


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAfișa Observatorului: Află primul despre evenimentele culturale și spectacolele din acest weekend
Articolul următorCaz ieșit din comun în nordul republicii. O femeie a murit sub ușa medicului de familie / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.