Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.
Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.
OSPĂȚ ÎN TIMP DE CIUMĂ de Alexandr PUȘKIN
HalloWeRun by Cricova
HalloWeRun – cel mai vesel maraton mascat, cu zeci de premii și alergare prin cele mai îndepărtate locuri din renumitele galerii subterane CRICOVA, revine în acest an pe data 29 octombrie la ora 10:00. 299 de alergători, echipați cu frontale și lanterne, vor alerga prin galeriile cunoscute dar și cele secrete de la Cricova, iar la final îi va aștepta o medalie inedită, vin spumant, must sau vin fiert, cu tradiționalele plăcinte moldovenești! Să nu uităm și de concursul celor mai de groază costume, proprietarul fiecăruia fiind menționat cu o sticlă de vin HalloWeRun, pe care nu o veți găsi în altă parte decât la acest eveniment. Toți participanţii HalloWeRun, pot parcurge distanța de 5 sau 10 km ai traseului extrem din galeriile subterane Cricova.
O petrecerea în care copiii se alătură obiceiurilor internaționale ale Halloween-ului. Trecând challenge-ul moderatorului petrecerii, copii vor păși în lumea paralelă plină de culori fluo. Efectele de lumini, fum, bulele de săpun, muzica și provocările grozave vor inspira copiii să se distreze într-o atmosferă excentrică. Fiecare copil își va accentua personalitatea întruchipându-se în personajul favorit prin #bodyart și #facepaint cu ajutorul pictorului. Cei mai creativi vor avea la dispoziție vopsele fluorescente și ustensile pentru #selfpainting. Jocurile de creație ca: jenga, construcții din domino, pixel board, planșe de colorat cu carioci specializate, și recuzita fluorescentă ca baloane, ochelari, pălării vor colora petrecerea.
Prin expoziția de pictură „Chișinăul prin timp”, artista și poeta Galina Vieru, subliniază frumusețea acestui minunat oraș, farmecul și pulsul lui, în semn de recunoștință și admirație pentru el. Precum fiecare loc din lume are o poveste, o istorie, la fel și firul orașului Chișinău izvorăște dintr-o serie de legende în care se împletesc adevărul cu miticul, fantasticul cu realitatea. Expoziția „Chișinăul prin timp”, cuprinde o serie de lucrări bazate pe legende și realități, care dezgolesc chipul alb de piatră al acestui oraș, crestat și șlefuit de timp, prin oamenii și secolele lui. În pânze au renăscut edificii uitate, locuri istorice și peisaje din capitala noastră.
Unchiul Vanea (29.10)
O piesă de teatru despre cum o persoană cu o sensibilitate specială poate rata viața. Este o lecție de viață, mai ales pentru publicul tânăr. Lumea modernă seamănă cu cea în care trăiau personajele lui Cehov. Ne aflăm din nou la o răscruce de drumuri. Mâine, această lume va fi diferită și încă nu știm cum va fi. Cum va fi viața? Ca în visele frumoase ale Unchiului Vania sau ca în gândurile nefaste ale profesorului Alexandru Vladimirovici Serebryakov? Relevanța piesei constă în faptul că arată că oamenii buni lucrează pentru răufăcători. În consecință, ei devin ratați și își irosesc viețile. În momentul în care visătorii vor înceta să mai lucreze pentru escroci, lumea se va schimba.