Un pilot a dezertat cu elicopterul de luptă din Rusia. Ce l-a determinat

0
116

  Maxim Kuzminov, un pilot al armatei ruse, a explicat într-un interviu că nu a vrut să ia parte la ceea ce numește genocidul poporului ucrainean. Acesta și-a construit un plan minuțios de a dezerta în Ucraina, transmite stiri.md cu referire la adevarul.ro

Serviciul de informaţii al armatei ucrainene (GUR) a dat publicităţii un interviu cu un bărbat despre care spune că este un pilot rus care a dezertat luna trecută cu tot cu elicopterul de luptă Mi-8 pe care îl pilota.

Militarul, al cărui nume este Maxim Kuzminov, a povestit cum și-a construit planul și cum l-a dus la final, potrivit edition.cnn.com

„Am contactat serviciile de informații ucrainene, le-am explicat situația mea, după care ei mi-au oferit această posibilitate: „Vino, îți garantăm siguranța, îți garantăm noi documente, îți garantăm o compensație financiară”.

Pilotul rus afirmă că a pus la punct ulterior celelalte detalii împreună cu agenții de informații ucraineni, inclusiv un traseu de zbor. Cu privire la dezertarea raportată de presa ucraineană pe 23 august, Kuzminov a afirmat că „mi-am dat seama că sunt în apropierea graniței. Mi-am transmis poziția și am zis: „Haide să încercăm, nu sunt departe””.

Pilotul a explicat că, după ce a luat decizia finală de a dezerta, a zburat la o altitudine extrem de mică și că a păstrat tăcere radio deplină. „Nimeni nu a înțeles deloc ce se întâmplă cu mine… Am zburat [în Ucraina], am aterizat, ei s-au întâlnit cu mine, mi-au explicat totul”, a mai spus acesta.

Circumstanţele interviului sunt neclare, dar pilotul pare să vorbească liber, notează CNN. Contrazicând versiunea oficială rusă, el spune: „Adevărul este că nu există nazişti sau fascişti aici. Este o adevărată ruşine ceea ce se întâmplă aici. Crimă, lacrimi, sânge. Oamenii pur şi simplu se omoară între ei. Asta este tot ce pot să înţeleg din asta şi nu vreau să iau parte la asta”.

„Ceea ce se întâmplă acum este pur şi simplu un genocid al poporului ucrainean. Atât al ucrainenilor, cât şi al ruşilor. Motivaţia acţiunii mele a fost aceea de a nu contribui la aceste crime. Ucraina va câştiga fără echivoc acest război, pur şi simplu pentru că poporul este foarte unit. Înainte nu erau aşa, dar acum sunt foarte uniţi. Întreaga lume îi ajută, pentru că, în primul rând, viaţa umană trebuie preţuită”, spune cu emoție pilotul rus în interviul difuzat de spionajul ucrainean.

De asemenea, pilotul îi îndeamnă şi pe alţi ruşi din armată să dezerteze în Ucraina. „Veţi fi întreţinuţi, pentru tot restul vieţii voastre. Vi se va oferi un loc de muncă, indiferent de ceea ce faceţi. Veţi descoperi pur şi simplu o lume în culori”, spune el.

CNN precizează că nu a reuşit să verifice identitatea pilotului. Dar Agenstvo, un canal Telegram independent rusesc, susţine că a găsit profilul de social media al lui Kuzminov şi că acesta era pilot de atac al regimentului 319 de elicoptere din Districtul Militar de Est.


Articolul precedentTinerii din Drochia, implicați în promovarea egalității de gen și incluziunii sociale
Articolul următorMeteo: astăzi vom avea cer variabil și până la +23 de grade Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.