UE // Testarea sistemelor de încălzire – oportunitate și eficacitate

0
33

 

Reabilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

Recent, Asociația Obștească „Coaborare”, care implementează proiectul „„Eficientizare pentru buna educare” a efectuat testarea sistemelor de încălzire și utilajului electric din incinta grădiniței  „Romanița”, gimnaziului și primăriei satului Cuconeștii Noi. 

În rezultatul testării au fost depistate blocări și bule de aer în calorifere, Kit robinete blocate sau închise parțial, din care cauză nu se încălzeau uniform, iar în unele încăperi temperatura era mai joasă decât norma. De asemenea au fost depistate și unele defecte sau uzură sporită la utilajul electric și panourile de distribuție a energiei în unele instituții. Pe timp rece sau depistat pierderi de căldură prin ferestrele și ușile necalitative, prin ungherele, crăpăturile în pereți, glafurile netencuite și podurile umede din cauza acoperișului cu defecte.

Toate rezultatele testării cu fotografii și recomandări de eficientizare energetică  și înlăturare a defectelor vor fi înmânate primarului și directorilor instituțiilor vizate.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentEU// Implicarea în monitorizarea energetică
Articolul următorDupă ploaie vine zăpada. Asta ne promit meteorologii.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.