Recent, în incinta Casei de cultură din s.Viișoara a avut loc ședința de analiză și evaluare a activităților din cadrul Strategiei de dezvoltare locală a s.Viișoara pentru anii 2016-2021. La ședință au fost prezenți reprezentanți ai diferitor instituții care activează pe teritoriul satului. A fost discutată Strategia Energetică a Republicii Moldova pînă în anul 2030 pentru a putea stabili obiectivul strategic de dezvoltare in domeniul Eficiență Energetică a s.Viișoara pentru următorii ani.
Participanții au analizat in continuare cele șase obiective strategice de dezvoltare în parte, specificând care dintre acțiunile stabilite au fost realizate, care sunt în curs de realizare și care necesită a fi realizate. La primul obiectiv strategic ,, Implementarea, dezvoltarea şi eficientizarea infrastructurii publice locale” a fost discutat detaliat punctul nr.4 ce ține de Asigurarea cu agent termic a edificiilor sociale, diversificarea surselor energetice. Aici, cei prezenți au venit cu unele idei și propuneri de activități ce țin de eficientizare energetică și sursele de energie regenerabilă pentru localitate , astfel ca în cele din urmă să fie incluse în Strategie toate măsurile ce țin de eficientizare a consumului de resurse energetice.
A.O. PLAI este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A GRĂDINIȚELOR DIN SATELE CORPACI ȘI VIIȘOARA , RAIONUL EDINEȚ în satele Corpaci și Viișoara , Regiunea NORD.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt A.O. Pro Cooperare Regională și A.O.
CASMED.
AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).