Satul ca destinaţie turistică (FOTO/VIDEO)

Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului la Muzeul de Istorie şi Etnografie din municipiul Soroca a fost inaugurată cea de-a patra ediţie a expoziţiei „Satul ca destinaţie turistică”. De această dată au participat primăriile Visoca, Şeptelici, Schineni şi Parcani.

La Visoca, primarul satului Grigore Pleşca a prezentat zonele pitoreşti din localitate, zona de odihnă “Cabana Vânătorului”, Monumentul arheologic “Pietrele” şi altele. Despre Şeptelici a vorbit doamna Valentina Curoşu, care a menţionat în special fântâna de centrul satului, podeţele din preajma ei şi meşteşugarii de la care a adus peretare, un zolnic şi alte lucruri.

Cartea de vizită a Schineniului, după cum ne-a spus Ala Ghirghilijiu, este conacul boierului şi meşterii lemnari, care fac nu doar uşi şi ferestre, dar şi scrâncioburi, iar unul din acesta înfrumuseţează centrul satului.

Cât priveşte comuna Parcani, a fost reprezentată de ansamblul folcloric “Ţărăncuţa”, iar Galina Porcereanu a menţionat printre zonele pitoreşti, iazurile din satele Parcani şi Voloave. La fiecare sat a fost atrasă o atenţie specială bisericilor, care sunt nu doar lăcaşuri de rugăciuni, dar şi monumente istorice şi de arhitectură.

Menţionăm că expoziţia va putea fi vizitată timp de două săptămâni.

Citiţi articolul integral în ziarul Observatorul de Nord de vineri.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.