Trei soroceni vor beneficia de burse de merit din partea statului

0
907

Anul acesta 25 de elevi și 52 de studenți vor beneficia de burse de merit din partea statului. Au putut candida tineri care au avut media anuală la învățătură mai mare de 9,5. Printre cei 77 de beneficiari se numără și trei soroceni: Corina Teleatnic, Corina Revenco și Ilie Prodan. Băștinații noștri s-au marcat la nivel de republică prin cunoștințele și potențialul lor de învățare.

Câștigătorii sunt foarte mândri de aprecierile pe care le primesc din partea statului. Elevii susțin că vor investi banii acumulați în studii și dezvoltarea lor în domeniul pe care îl îndrăgesc cel mai mult.

Am fost foarte fericită și am avut emoții deosebite. Atunci când am aplicat pentru această bursă, știam că sunt extrem de mulți elevi buni în țara noastră și nu eram sigură că o voi primi. Însă, când m-am văzut pe listă, am trăit o bucurie enormă, un sentiment de mândrie și o motivație mult mai mare. Sunt extrem de utili acești bani. E o contribuție pentru dezvoltarea mea în domeniul muzicii. Pe viitor planific să investesc banii în studiile pe care le urmez. Vreau să mă axez în special pe muzică. Visez să mă dezvolt în continuare și să obțin cât mai mult succes”, relatează câștigătoarea bursei Președintelui 2021 – 2022 Corina Teleatnic – eleva Instituției Publice Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, anul IV, specialitatea Dirijare corală.

„Aplicarea la bursa Gaudeamus a fost pentru mine o posibilitate de a-mi evalua performanțele academice. Din acest motiv, am așteptat răspunsul cu multă speranță. Când mi-am văzut numele în lista candidaților, am fost copleșită de un spectru de emoții de satisfacție și mândrie, deoarece visul meu a devenit realitate, dar și un sentiment de mulțumire pentru cadrele didactice care au contribuit la creșterea mea personală și profesională. Mai important pentru mine este titlul pe care l-am obținut, dar, totodată, suportul financiar care îmi este oferit, îmi dă posibilitatea să acumulez o parte din bani pentru investiția în studiile superioare pe care îmi propun să le parcurg peste hotarele țării. O altă parte urmează să îi folosesc în scopuri academice și pentru dezvoltarea mea personală. Pentru viitor, îmi propun să obțin o nouă calificare și să mă implic activ în rezolvarea problemelor sociale ale țării”, menționează câștigătoarea bursei Gaudeamus  2021 – 2022 Corina Revenco – eleva Instituției Publice Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, anul IV, specialitatea Servicii administrative și de secretariat.

Printre cei 15 studenți și elevi care, anul acesta, vor primi Bursa Președintelui se numără și soroceanu Ilie Prodan. Tânărul spune că banii pe care îi va primi îi vor fi foarte utili în dezvoltarea personală. Participarea la acest proiect a fost mai mult o posibilitate de a-și demonstra sieși, dar și altora, că eforturile depuse merită să fie apreciate.

„Eu mi-am propus să demonstrez că merit să fiu apreciat pentru munca depusă. Mă refer aici și la alte activități, nu numai la studii. Sunt destul de mândru că am posibilitatea să primesc acești bani, cu ajutorul lor pot să investesc în dorințele mele. Pentru mine această bursă nu este atât despre bani, cât despre motivația de a mă mișca mai departe. M-am convins că sunt pe calea cea dreaptă și mă bucur pentru această realizare. Pe viitor planific să finalizez studiile în domeniu relaţiilor internaţionale și să contribui la viitorul țării noastre. Ce ține de continuitatea studiilor planific să merg peste hotarele țării, însă apoi o să revin înapoi în Moldova”, sugerează Ilie Prodan, student la Universitatea de Stat din Moldova, anul III, specialitatea Relaţii Internaţionale.

Pentru anul 2021 – 2022, în total, 77 de studenți și elevi vor beneficia de cele patru tipuri de alocații financiare din partea statului. Vorbim despre Bursa Președintelui, Bursa Guvernului, Bursa Gaudeamus și Bursa Republicii.  

De Bursa Președintelui (între 1155 și 1490 de lei) vor beneficia zece studenți din Universitățile din țară și cinci elevi din învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar.

Bursa Guvernului (1.365 de lei) va fi alocată pentru 30 de studenți din instituțiile de învățământ superior, alți 12 studenți vor primi Bursa Republicii (1.640 de lei) , iar de Bursa Gaudeamus (990 de lei) se vor bucura 20 de elevi din învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.