Trei școli și 79 de clase din RM sunt plasate în carantină.

0
83
Sursa foto: didactic.ro

   Conform Ministerului Educației, la ziua de astăzi 3 școli și 79 de clase din Republica Moldova sunt plasate în carantină din cauza numărul mare de infectări în rândul elevilor.

  Pe de altă parte, conform aceleași surse 437 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 359 de școli activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, dar și 50 la sută din numărul total de elevi ai claselor absolvente. Alte 154 de instituții își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar 290 de școli activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

   Situația din grădinițele de copii se prezintă astfel: 24 instituții preșcolare și 69 grupe sunt în carantină.

Vă reamintim că, pentru 14 zile a fost suspendată activitatea Grădiniței de copii nr.17 „Cheița de Aur” din Soroca, pe motiv că bucătarul-șef al instituției a fost depistată cu coronavirus.

 


Articolul precedentMitropolitul Moldovei va cere autorităților să nu interzică creștinilor de a merge la cimitire, de Paștele Blajinilor
Articolul următorCod galben de bunătate în sâmbăta Floriilor!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.