Trei cerințe au adoptat participanții la Mitingul din PMAN

0
195

 Cei câteva zeci de mii de participanți la Protestul din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat, în unanimitate, o Rezoluție, prin care solicită demisia Guvernului, declanșarea alegerilor anticipate și anularea pachetului de legi votate în ședința Parlamentului din 3 decembrie 2020.

„Noi, cetățenii R. Moldova, întruniți la mitingul de protest în PMAN, ne opunem acțiunilor antipopulare ale regimului Dodon-Șor, care încalcă rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020. Alegerile au arătat clar în ce direcție RM vrea să se miște. Cetățenii au cerut Președintelui lupta împotriva hoției, sărăciei și minciunii, i-au cerut să scoată țara din izolare internațională, ca instituțiile statului să combată efectele crizei pandemice și economice. Cetățenii au cerut curățarea clasei politice prin alegerile parlamentare anticipate.

Regimul lui Dodon nu se poate împăca cu înfrângerea. Încearcă să reducă din atribuțiile Președintelui ca să poată fura mai departe.

Adunarea cetățenilor cere să fie îndeplinite imediat următoarele cerințe:
1. Demisia Guvernului Chicu.
2. Declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.
3. Anularea pachetului de legi votat în mod abuziv cu încălcarea normelor și procedurilor de validare.

În cazul în care nu vor fi demarate acțiunile necesare, ne rezervăm dreptul să întreprindem toate măsurile și acțiunile necesare constituționale pentru a contracara uzurparea puterii de stat”, se spune în Rezoluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.