Tragedia directoarei din Drochia: Poate societatea să se unească împotriva hărțuirii ?

0
657

Săptămâna aceasta, toate canalele de știri au fost acaparate de cazul Nataliei Manea, directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia. Natalia, care nemaiputând rezista hărțuirilor constante și defăimărilor, s-a sinucis. Tragedia a stârnit un val de indignare și a ridicat întrebări despre responsabilitatea celor implicați.

În editorialul de joi, Aneta Grosu de la Ziarul de Gardă se întreabă dacă societatea va reuși să se unească împotriva celor răi, demonstrând astfel că moartea Nataliei Manea nu a fost în zadar.

”Aș vrea să cred că este ultima astfel de moarte, așa cum am vrut să cred că suicidul elevei de la Liceul „Alexei Mateevici” din Cricova va fi ultimul, că astfel de cazuri nu se vor mai repeta.

Decesul Nataliei Manea, directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, a răvășit, dar poate a și bucurat multă lume. Acum câteva luni, primisem la redacție o scrisoare anonimă, expediată de pe o adresă de email inexistentă deja, în care eram sesizați că nu există mai mari „infracțiuni” decât cele comise de Natalia Manea, o tânără profesoară din Chișinău, căsătorită cu un drochian și stabilită în sat, alături de soțul său.

„Ce drept are o venetică să administreze școala?” – era una dintre întrebările din acea petiție. Au urmat episoade despre felul în care aceasta se îmbrăca, se distra sau comunica uneori cu părinții, spunându-le că vor fi exmatriculați din școală acei copii care strică mobilierul sau care distrug manualele. Mă întrebam atunci: trebuie oare un director de școală să tolereze astfel de fapte ale unor elevi? Au urmat „dezvăluiri” despre activitățile Nataliei în spațiul on-line, în special pe Tik Tok, unde posta videouri filmate în cabinetul său. Cel mai mult erau indignați autorii anonimi ai scrisorii că aceasta se filmase pe fundalul unor rafturi din birou, interpretând un fragment din piesa „Opriți planeta, vreau să cobor”.

 

Citește articolul integral: https://www.zdg.md/blog/editoriale/editorial-evenimentele-care-au-precedat-moartea-nataliei-manea-directoarea-gimnaziului-din-satul-drochia/

 


Articolul precedentDe ce se spune „Casă de piatră” la nuntă. Care este semnificația reală
Articolul următorDe la 1 iunie, cetățenii moldoveni care muncesc în Spania vor putea solicita pensii și îndemnizații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.