Tort „Griliaj”

0
193

 

Ingrediente:

Compoziţie dulce:

  • 200 g miere de albine
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • Miezul a 120 de nuci

Tăiţei:

  • 3 gălbenuşuri de ouă
  • Făină
  • 300 g ulei

Mod de preparare:

Zahărul, mierea şi untul se pun la foc potrivit şi se aduc până la fierbere. Compoziţia se fierbe 5 minute apoi se adaogă cacao şi se lasă puţin la foc mic.

Paralel pregătim tăiţei. În cele 3 gălbenuşuri adăugăm făină cât cuprind astfel încât să obţinem un aluat precum cel pentru colţunaşi. Întindem aluatul, blatul trebuie să aibă grosimea de 2-3 mm. Cu un cuţit tăiem bucăţi de circa 1×3 cm.

Tăiţeii se pun într-un ceaun cu ulei rece, după care vasul îl punem la foc potrivit. Amestecăm periodic până tăiţeii îşi măresc volumul. Îi scoatem cu un strecurător şi îi punem în vasul cu acea compoziţie dulce. Tot acolo adăugăm şi miezul de nucă şi amestecăm periodic. Peste 10 minute stingem focul şi turnăm tortul într-un platou adânc. Se serveşte rece, tăiat bucăţi.

Maria Mânăscurtă, s. Parcani


Articolul precedentBătută franțuzească
Articolul următorSerafima LUNGU: „Am noroc de Simion, care mă susţine în toate”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.