Top 7 articole de pe www.observatorul.md din această săptămână

1
40

Observatorul de Nord continuă să vă prezinte topul articolelor populare pe www.observatorul.md, selectându-le pe cele mai citite sau vizionate. Poate pe unele dintre ele nu ați reușit să le vedeți și vă va fi interesant să le citiți în acest sfârșit de săptămână. Deci, iată-le:

Locul 7: Fotografia zilei: Eu sunt șefu,  cu 842 vizualizări.

Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști.

Locul 6: De ce la Soroca se poate, iar la Chișinău – nu? Întrebare retorică care și-a pus-o primarul Ion Ceban ,  cu 1176 vizualizări.

Este vorba despre costul unei călătorii în transportul urban și despre faptul că primarul general al capitalei, Ion Ceban, consideră importantă ajustarea costului pentru călătoriile cu transportul public.

Locul 5: La Soroca s-au cules roadele Parteneriatelor Educaționale / VIDEO,  cu 1845 vizualizări.

La Soroca a avut loc a treia ediție a Galei Parteneriatelor Educaționale, eveniment organizat de Direcția Învățământ. Aici au fost prezentate bunele practici de parteneriate ale grădinițelor și școlilor din raionul nostru, care ar putea servi drept model și pentru alte instituții de învățământ.

Locul 4: Ei sunt „Pedagogii anului 2022” din raionul Soroca / VIDEO ,  cu 1851 vizualizări.

Trei educatori, cinci învățători și cinci profesori, au fost premiați cu diplome și premii bănești, pentru participarea activă în cadrul concursului „Profesorul Anului”. Fiecare cadru didactic a trebuit să organizeze lecții deschise cu elevii și să-și prezinte calitățile pozitive pe plan profesional.

Locul 3: Un bărbat din Vasilcău ar fi încercat să mituiască polițiștii care l-au prins beat la volan / VIDEO  ,  cu 1892 vizualizări.

100 de euro și 300 de lei au fost lăsați pe bancheta din față a automobilului de serviciu de către un șofer băut, pentru a-i determina pe polițiști să nu documenteze încălcarea. Acesta era suspectat că se afla în stare de ebrietate la volanul mașinii Honda cu care se deplasa prin orașul Fălești, noaptea trecută.

Locul 2: Natalia Hroniuc: „De ce toată lumea susține Ucraina și condamnă Rusia?” / VIDEO,  cu 1904 vizualizări.

Războiul din țara vecină, dus de Rusia contra Ucrainei, a afectat și mulți soroceni. În special pe cei care au rude și apropiați în localitățile de peste Nistru sau sunt de naționalitate ucraineni. Printre ei este și soroceanca Natalia Hroniuc, pentru care ziua de 24 februarie 2022 este una tragică.

Locul 1: Povestea beciului uitat de la marginea Sorocii / VIDEO,  cu 2336 vizualizări.

La intrarea în municipiul Soroca, dinspre râpa lui Bechir, deasupra primelor case se află un beci săpat în stânca de calcar. Nu se știe cu exactitate ce vârstă are, dar se pare că are o istorie interesantă.

1 COMENTARIU

  1. 2012-2021 Cum au aparut profetiile? Sunt un sambure de adevar? Sau de minciuna? Profetiile au fost facute de astrologi si alte persoane culturale din diferite motive si diferite scopuri istoriografice si ale imaginarii timpurilor si epocilor.Inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiilor oamenii au obsevat tipare in miscarea naturii, anilor, stelelor si ale statelor… E posibil ca cea mai realista/simpla/normala si foarte intalita forma de organizare a statelor sa fie tulburarea bipolara cu 2 poli de putere care apare in istoria imperiilor inca din cele mai vechi timpuri: Egiptul-Babilonul,etc.Astfel de ce istoriile acestea, pozitiile statelor in zone similare pe aceleasi continente apar mai des repetitive prin secole.La fel repetitivi sunt si anii suprapopularii,(overcrowding-ul fiind o tulburare sociala care apare foarte des la sobolani, de aici poate ca astrologii au gasit ca anii sobolanilor sunt mai predispusi la tulburari sociale), anii migratiilor, anii furtunilor, anii secetelor ect… care in miscarile astrologice ar avea vagi asemanari cu afeliul si periheliul orbitelor planetelor care corespund in statistica cu parabola de sus si de jos a cresterilor si descresterilor populatiei,a pietelor,a apelor,iar in astrologie cu fazele lunii, eclipselor…S-ar intoarce URSS? URSS a falimentat si cand era cu intreaga zona CAER.Statele nordice au o gaura agricola care le duce la colaps al cresterii populatiilor cum e Siberia.Asiaticii au la fel o problema agricola foamea.De aceea URSS a incercat in 1979 sa cucereasca SEAsiei sau Pluto/Mercur din astrologie.Astfel probabil noul vis al URSS ar fi sa recucereasca foamea asiei? Unii zic ca rasele au cate o boala genetica, de ex albii ar avea alzheimer si asiaticii sindromul down.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.