Top 10 țări care vor contribui cel mai mult la creșterea populației globale până la 9 miliarde

0
125

În 2022, populația Pământului a depășit 8 miliarde de oameni. Deși ritmul global de creștere a populației încetinește treptat, demografii estimează că încă un miliard de oameni se vor adăuga până în jurul anului 2037. Aproximativ jumătate din această creștere va fi concentrată în doar 10 țări. Care sunt acestea? Răspunsul poate fi găsit într-un infografic publicat pe portalul Visual Capitalist.

Potrivit previziunilor experților ONU, din septembrie 2024, în următorii 13 ani cea mai mare creștere a populației va avea loc în India, unde numărul locuitorilor va crește cu aproximativ 147 milioane de persoane, ajungând la peste 1,6 miliarde de oameni până în 2037. Pe locul al doilea se află Nigeria (+65 milioane de persoane), urmată de Pakistan (+59 milioane). În top 5 al creșterilor absolute de populație se află, de asemenea, Republica Democrată Congo (+51 milioane) și Etiopia (+46 milioane).

sursa: Voronoi app via Visual Capitalist

Țările din Asia și Africa domină și a doua jumătate a clasamentului. Astfel, în Tanzania, populația va crește cu 28 milioane până în 2037, Bangladesh și Indonezia vor adăuga fiecare câte 25 milioane de persoane, iar populația Egiptului va crește cu 23 milioane. Încheie topul SUA, unde populația ar putea crește cu 21 milioane de persoane în următorii 13 ani. În total, cele zece țări menționate vor contribui cu 490 milioane de oameni la creșterea populației globale.

Probabil, mulți au observat că China nu figurează pe această listă. China a pierdut titlul de cea mai populată țară a lumii la începutul anului 2023, cedând locul Indiei. Populația Chinei a atins un vârf în 2021, iar în 2022 a început să scadă. Din acest motiv, autoritățile chineze caută modalități de a stimula natalitatea în scădere, care reprezintă o amenințare pentru economie.

În ceea ce privește creșterea populației după 2037, opiniile experților variază. De exemplu, ONU estimează că populația globală va atinge 10 miliarde de oameni până în 2056, iar în 2100 pe Pământ vor trăi aproximativ 11 miliarde de oameni. Pe de altă parte, un studiu publicat de cercetătorii americani în 2020 în revista The Lancet sugerează că populația globală va atinge un vârf de 9,7 miliarde în 2064, după care va începe să scadă treptat. În consecință, până în 2100, populația Pământului va fi între 6,3 și 8,8 miliarde de oameni.


Articolul precedentO întâlnire de suflet cu scriitoarea Veronica Cuzub / GALERIE FOTO
Articolul următorFALS: Fermierii europeni protestează în masă împotriva deschiderii pieței către țările candidate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.