Temperaturi record: Recomandări pentru șoferi de la Administraţia de Stat a Drumurilor

0
87

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) oferă sfaturi pentru şoferi şi cere respectarea măsurilor de siguranţă în perioada cu temperaturi ridicate, în contextul anunţării unui Cod portocaliu de caniculă pentru intervalul 10-16 iulie.

„În aceste condiţii de căldură extremă, vă rugăm să respectaţi următoarele indicaţii pentru siguranţa dvs. şi a celor din jur pe drumurile naţionale: evitaţi deplasările inutile în orele de vârf; verificaţi starea tehnică a maşinii; fiţi atenţi la condiţia drumului; hidrataţi-vă corespunzător; respectaţi limitele de viteză şi semnele de circulaţie”, recomandă ASD.

De asemenea, ASD a introdus un nou număr de telefon pentru Serviciul Operativ. În cazul în care pe drumurile publice naţionale apar deteriorări ale suprafeţelor de beton-ciment (ridicarea plăcilor) sau alte probleme tehnice cauzate de căldura extremă, puteţi contacta Serviciul Operativ la numărul: (+373 78337744) Viber şi WhatsApp.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat ieri Cod portocaliu de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, valabil pentru perioada 10-16 iulie. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare, pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia câtorva raioane din nord, temperatura maximă a aerului va ajunge între 36-39 grade Celsius.

În raioanele Briceni, Soroca, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Glodeni şi Ocniţa este în vigoare Cod galben, iar temperaturile maxime vor atinge valori de 33-35 de grade.


Articolul precedentCâștigătoarea primului concurs de frumusețe AI din lume: Miss AI, creată de inteligența artificială, a reprezentat Marocul FOTO
Articolul următorDescoperire revoluționară în știință: Cercetătorii pot face celulele grase să ardă calorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.