Temperatura la care trebuie să setezi aerul condiționat când afară sunt peste 40 de grade Celsius

0
406

Dacă în trecut aerul condiționat era considerat doar un moft, în ziua de astăzi a devenit o necesitate, iar temperaturile înregistrate zilele acestea au dovedit acest lucru. Foarte important este la ce temperatură setăm aerul condiționat.

În perioadele caniculare, este important să setăm aerul condiționat la o temperatură care să ne oferte confort. Un criteriu pe care mulți nu îl iau în considerare este sănătatea.

Specialiștii ne recomandă să păstrăm o diferență de temperatură de 5-10 grade Celsius între temperatura exterioară și cea interioară. Dacă afară sunt 40 de grade Celsius, în casă nu ar trebui să fie mai puțin de 30 de grade Celsius, de exemplu.

Această abordare asigură o tranziție lină între mediul exterior și interior, evitând șocul termic, acesta având un impact negativ asupra organismului nostru.

Chiar și în cele mai fierbinți zile, temperatura aerului condiționat nu ar trebui să scadă sub 22 de grade Celsius. Temperaturile prea scăzute pot veni cu probleme de sănătate, precum răceli, dureri musculare, disconfort sau uscarea mucoaselor.

Mai mult de atât, este recomandat să evităm expunerea directă la fluxul de aer rece, pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate.

Efectele negative ale aerului condiționat

Efectul imediat pe pe care îl vom resimți este șocul termic, care se manifestă prin frisoane, dureri de cap, amețeli și chiar pierderea cunoștinței în cazuri extreme.

Acesta apare în momentul în care organismul nu are timp să se adapteze la schimbările bruște de temperatură, iar vasele de sânge se contractă rapid, afectând circulația sângelui.

Pe termen lung, sistemul nostru imunitar va fi serios afectat. Potrivit studiilor, temperaturile scăzute pot inhiba producția de celule albe din sânge, responsabile de apărarea organismului împotriva infecțiilor.

Un alt efect negativ este deshidratarea. Având în vedere faptul că aerul rece are un conținut scăzut de umiditate, poate duce la uscarea pielii și a mucoaselor. Putem avea iritații ale ochilor, nasului și gâtului, precum și mâncărimi și senzații de disconfort.

Pentru a minimiza toate aceste efecte negative, este important să setăm aerul condiționat la o temperatură optimă și confortabilă, discrepanța dintre temperatura exterioară și cea interioară să nu fie prea mare.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentRezidenții Incubatorului de Afaceri din Soroca pot obține un mini-grant pentru revitalizarea urbană a municipiului Soroca
Articolul următorCât costă să te muți pe o insulă idilică din Grecia, fără vecini. Ce trebuie să faci ca să o cumperi, topul celor mai ieftine locații
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.