Tânără din Florești amendată pentru purtarea ilegală a uniformei de polițist

0
356
sursa foto: Imagine creată de IA

Recent, Judecătoria Soroca a emis o hotărâre în cazul unei tinere din raionul Florești, acuzată de purtarea ilegală a uniformei de poliție. Incidentul a avut loc pe data de 5 decembrie 2023, când tânăra, aflată în Chișinău, s-a filmat îmbrăcată în uniforma poliției.

Videoclipurile au fost ulterior publicate pe platforma de socializare Tik Tok, în ziua următoare, după ce tânăra s-a întors în Florești. În cadrul procesului, tânăra și-a recunoscut vina.

Conform articolului 324 din Codul Contravențional, care incriminează “Uzurparea de calități oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităților publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoțită de săvârșirea unei infracțiuni”, instanța i-a aplicat o amendă în valoare de 18 unități convenționale, echivalentul a 900 de lei.

Decizia judecătoriei poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul trebuie să fie depus prin intermediul Judecătoriei Soroca, sediul Florești.


Articolul precedentLocul cu cel mai curat aer de pe Pământ – imposibil de locuit. Ghicești ce loc este acesta?
Articolul următorVremea la Soroca: prognoza meteo pentru luni, 15 aprilie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.