Maia Sandu/Andrei Năstase — Silvia Radu/Ivan Ceban: CINE VA PUNE MÂNA PE CHIȘINĂU?

Victor Cobasneanu

La cele mai mari competiții de tenis, alături de partidele individuale, au loc și partide de mixt, care se bucură, ce-i drept, de mai puțină atenție din partea publicului și de o remunerare financiară mai nesemnificativă. Or, foarte probabil, multă lume cunoaște, de exemplu, cine a câștigat Australian Open-2018 la individual fete (Caroline Wozniacki, care a „bătut-o” pe Simona Halep), dar pun pariu că aproape nimeni nu mai ține minte cine au fost învingătorii la mixt (Gabriela Dabrowski/Mate Pavici) și acest lucru nu înseamnă neapărat o bilă neagră pentru amatorii sportului „alb”.

Și dacă acest lucru se întâmplă cu campionii, ce-ar mai fi de spus despre „simplii muritori”? La fel stau lucrurile și în politică, fiindcă toată lumea reține numele învingătorului în oricare scrutin și uită cu desăvârșire numele celor care au stat „în umbra” acelui succes sau eșec. Să zicem, câtă lume mai ține minte cine a participat la alegerile prezidențiale din toamna anului 2016 și câte voturi a luat?

Și dat fiind faptul că societatea moldovenească nu mai are parte de pace și liniște, acum toată lumea este axată pe o singură chestiune — cine va câștiga alegerile din 20 mai în capitală. La naiba cu lucrările agricole și cu alte „mărunțișuri” — cine va pune mâna pe Chișinău? Asta-i întrebarea întrebărilor!

Citește continuarea în ediția de vineri, 6 aprilie, a  ziarului.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Victor Cobăsneanu
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.