FALS: Wizz Air oferă 2 bilete la 1 Euro

În rețeaua de socializare Facebook este viral un așa-zis concurs pe care l-ar desfășura Compania Aeriană din Ungaria Wizz Air. Internauții sunt ademeniți să participe la concurs pentru a câștiga două bilete de avion, plătind doar un Euro. Ulterior, ei sunt îndemnați să distribuie anunțul în Facebook. Într-un răspuns oficial, Wizz Air a precizat pentru portalul Stopfals.md că acest concurs este o escrocherie și îi îndeamnă pe cetățeni să consulte doar site-ul oficial al Companiei pentru a se informa despre ofertele de zbor.
Pentru a participa la acest ”concurs” care, chipurile, se desfășoară cu prilejul aniversării a 15 ani de la primul zbor a Companiei Wizz Air, internauților le sunt adresate trei întrebări, iar după ce răspund,  sunt anunțați că au câștigat două bilete de călătorie la prețul de doar un Euro. Utilizatorul care a răspuns la întrebări, nu poate intra în posesia biletelor, dacă nu îndeplineşte două condiții: să distribuie în rețeaua de socializare Facebook mesajul ”Mulțumesc Wizz Air” și să eticheteze trei prieteni. Ulterior, ”norocoșii” care au răspuns la cele trei întrebări sunt îndemnați să introducă datele pentru a-și primi biletele, însă ei trebuie să plătească on-line o taxă de procesare de 1 Euro.

Concurs fals care induce în eroare clienții

Portalul Stopfals.md a solicitat Compania Wizz Air din Ungaria pentru a preciza dacă acest concurs este unul real sau fictiv. Compania a specificat că aceasta este o escrocherie și îndeamnă internauții să se informeze despre ofertele companiei doar din surse oficiale pentru a nu cădea în capcana informațiilor false: Wizz Air a fost informată că o serie de website-uri şi pagini de Facebook operează cu domenii false şi folosesc simboluri similare sau identice cu marca WIZZ, capabile să inducă în eroare clienţii care cred că vizitează website-ul şi paginile oficiale ale Wizz Air. Unele dintre aceste website-uri au lansat concursuri false pretinzând că cei care vor câştiga vor intra în posesia de bilete WIZZ. Wizz Air reaminteşte tuturor clienţilor săi că website-ul său oficial este wizzair.com şi că orice informaţii despre promoţiile şi concursurile WIZZ sunt publicate fie pe acest website, fie pe paginile oficiale de Social Media sau prin newsletter-ul companiei. Wizz Air recomandă cu tărie tuturor pasagerilor să nu viziteze sau să dea click link-urilor sau paginilor web, promovate prin intermediul oricărui alt canal, în afară de platformele şi website-ul oficiale. Wizz Air va lua toate măsurile necesare împotriva tuturor entităţilor care pretind în mod fals că reprezintă Wizz Air şi care induc în eroare clienţii”, se spune în răspunsul Companiei Wizz Air pentru portalul Stopfals.md.

Lilia Zaharia

Stopfals.md

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.