Obama nu a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor

Pe 23 septembrie, pe Internet a fost publicată o ştire cu referire la compania de televiziune şi radio CNN, potrivit căreia, preşedintele SUA, Barack Obama, în timpul discursului în faţa membrilor „Mesei rotunde de afaceri” ar fi „acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”.

„Incapacitatea şi nedorinţa autorităţilor ucrainene de a repara ceva, ci dimpotrivă, acţiunile îndreptate spre înrăutăţirea semnificativă a situaţiei în care se află întreaga populaţie, cu greu nu poate fi calificată drept genocid al propriului popor”, se menţionează în declaraţia falsă, atribuită lui Barack Obama.

Informaţia a fost publicată pe site-urile oppps.ru (care în repetate rânduri a publicat informaţii false), jakos.netpostsover.ru, precum şi pe reţelele de socializare.

 

Screenshot de pe site-ul oppps.ru
Screenshot de pe site-ul oppps.ru

Traducerea ştirii de pe site-ul oppps.ru:

 CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

 „În cadrul „Mesei rotunde de afaceri (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN.

 

Screenshot de pe site-ul  hollivizor.ru
Screenshot de pe site-ul hollivizor.ru

Traducerea ştirii de pe site-ul hollivizor.ru:

 CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

 „În cadrul Mesei rotunde de afaceri (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN.

 

Screenshot de pe site-ul  Jakos.net
Screenshot de pe site-ul Jakos.net

 

Traducerea ştirii de pe site-ul hollivizor.ru:

 CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

 „În cadrul Mesei rotunde de afaceri (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN. „În pofida asistenţei multilaterale pe care Statele Unite o acordă Ucrainei, cu părere de rău, trebuie să constatăm că situaţia din această ţară s-a înrăutăţit şi continuă să se înrăutăţească. Mijloacele alocate dispar nu se ştie unde…

 

Barack Obama într-adevăr a rostit un discurs în faţa membrilor „Mesei rotunde de afaceri” (asociaţia celor mai importante companii americane), care s-a desfăşurat pe 16 septembrie, în Washington. Este destul de straniu că o asemenea ştire a apărut după aproape o săptămână de la evenimentul respectiv.

 

Analizând textul discursului preşedintelui SUA (în limbile engleză şi rusă), se poate vedea că acolo nu există cuvinte cu privire la genocidul poporului ucrainean. Obama în genere nu a spus nimic despre Ucraina. În ştirile CNN, de asemenea, nu sunt prezentate asemenea afirmaţii ale preşedintelui american.

 

 

Originalul articolului în limba rusă poate fi văzut aici:

http://www.stopfake.org/obama-ne-obvinyal-vlasti-ukrainy-v-genotside-sobstvennogo-naroda/

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.