Știți câți alegători suntem înscriși în Registrul de Stat al alegătorilor? Mai mult de 3.000.000!

0
31

   Comisia Electorală Centrală (CEC) a remis un comunicat de presă în care a făcut public numărul alegătorilor înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor. Astfel,  conform CEC,  numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3.290.312, dintre care 2.810.689 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

Potrivit aceleași surse, diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (230.384 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova (249.239).


Articolul precedent”Info-DAVA” este printre beneficiarii Programului UE de Granturi Locale, Media și Comunicare
Articolul următorFilat este supărat că unii ambasadori se implică în politica internă a RM. Cine oare or fi aceștia?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.