Soroceanul Vadim Cobâlaș este lider în campionatul Franței la rugby

0
51
Originar din Soroca, acum în vârstă de 36 de ani, pilierul moldovean este în al patrulea sezon la UBB
Originar din Soroca, acum în vârstă de 36 de ani, pilierul moldovean este în al patrulea sezon la UBB

   Union Bordeaux Begles (UBB) a trecut pe primul loc în campionatul de rugby al Franței, Top 14, după victoria împotriva lui La Rochelle cu 20 1- 15. Titular la UBB este și pilierul Vadim Cobâlaș, originar din Republica Moldova

  Cobâlaș a evoluat pe post de pilier dreapta fiind înlocuit în minutul 52 de georgianul Lesko Kaulashvili. Originar din Soroca, acum în vârstă de 36 de ani, pilierul moldovean este în al patrulea sezon la UBB, el venind de la Sale Sharks din campionatul Anglie unde a jucat în perioada 2011 – 2016.  El a câștigat și titlurile de campion al Rusiei cu VVA Monino și al României cu Dinamo București și a are 88 de selecții în echipa națională a Republicii Moldova. 

  UBB a profitat de înfrângerea în deplasare, 12 – 29 cu Castres, a liderului de până acum, Lyon și a preluat șefia clasamentului în Top 14. În revenire de formă este Toulon (unde și-a făcut debutul proaspărul campion mondial, sud-africanul din linia a doua, Eben Etzebeth) care a câștigat cu 41 – 19 derby-ul cu Clermont, cele două echipe dominând rugby-ul francez de club până în urmă cu câțiva ani. Campioana Franței, Stade Toulousain, a obținut prima victorie în deplasare în această ediție a campionatului, 13 – 8 cu Agen (cu linia a II-a Adrian Moțoc pe banca de rezerve, dar neutilizat). 

  În celelalte meciuri ae rundei a 11-a s-au înregistrat rezultatele: Racing 92 Paris 29 Montpellier 25, Stade Francais 21 Pau 18, Bayonne 6 Brive 6. În clasament după 11 runde pe primul loc se află UBB cu 38 de puncte, urmată de Lyon 35, Toulon 29 și Toulouse 25. 

SURSA: presa internațională

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.