Competiţii de armwrestling la Penitenciarul nr.6

0
85

Demonstrație de forță la Penitenciarul nr.6 din Soroca. Mai mulți deținuți s-au înscris la competiția internă de armwrestling, pentru a decide cine este cel mai puternic. Pregătirile au durat mai multe luni, spun deținuții.

Competiția s-a desfășurat în una din zonele locative ale instituției de detenție. Rând pe rând, câte doi participanți  s-au confruntat pentru a afla care dintre ei este cel mai puternic. O parte dintre sportivi nu sunt la prima experiență de acest fel or, anul trecut au participat la o competiție similară, desfășurată între penitenciarele din țară, ne-a informat Igor Cebanciuc, șeful Serviciului activitate educativă.

Anul 2016 s-a organizat asemena competiție interpenitenciară, iar în acest an organizăm pe intern, pentru deținuții din penitenciarului nr. 6. Participanții sunt stimulați prin acordarea întrevederilor suplimentare de scurtă durată sau lungă durată și cu diplome, care vor fi anexate la dosarele personale. Acestea reprezintă un plus în cazul în care se cere liberare condiționată înainte de termen”, a mai spus domnul Cebanciuc.

Cei 30 de participanți au concurat la două categorii de greutate: până la 80 kg și de la 80 kg.

În scurt timp s-au aflat și învingătorii. Aceștia au fost felicitați de șeful instituției Dorin Marcu și încurajați să participe activ la activitățile desfășurate în penitenciar. Printre învingători este și Ghenadie Goian.

Mă bucur că am câștigat competiția, m-am pregătit un an de zile și această diplămă mă bucură mult”, a menționat Ghenadie Goian, care spune că sportul este o modalitate de a se întreține într-o stare fizică bună, dar și de a a-și ocupa timpul, care, după gratii, se scurge mai lent.

Mihai Popovici, un alt participant, a ținut să transmit un mesaj de mulțumire. “Aș vrea să mulțumesc Federeației moldovenești de armwrasling, care a deschis anul trecut, prima dată, activitata respectivă, în comun cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare și ne-au oferit așa o posibilitate nouă, deținuților să practicăm așa o activitate de resocializare”.

Deținuții spun că își doresc și competiții intelectuale, mai mult, ei pun la cale organizarea unui joc de tip “Brain Ring”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.