Cursa Rubicon a luat start la Soroca (FOTO/VIDEO)

Astăzi, la Soroca, a început cursa Rubicon – ștafeta ultramaratonistă anuală desfăşurată pe teritoriul Republicii Moldova, ce trece prin întreaga ţară de la nord la sud.

Startul a fost dat la ora 12.00 la Cetatea Soroca. Circa 200 de participanţi s-au înscris în cursă. Potrivit organizatorilor, traseul anual este construit în aşa fel încât, în decurs de trei ani el va trece prin toate raioanele Republicii, inclusiv teritoriul Transnistriei.

Traseul este împărţit în segmente (etape) de la 6 la 13 km. Pentru parcurgerea a cel puţin o etapă, participantul primeşte INSIGNA cu stema raionului. Coloana sportivilor se mişcă cu viteză medie 6,30 km/h.

Cursa Rubicon este organizată de către clubul Sportiv “SPORTER”, şi se desfăşoară între 10 şi 12 februarie curent. Distanţa totală a traseului 2017 constituie 466 de km şi trece prin 14 raioane ale Republicii Moldova, inclusiv patru raioane din stânga Nistrului.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.