Seghei CRUDU: „Am demonstrat că, CU CHELTUIELI MICI PUTEM FACE LUCRURI MARI”

0
20

Până când echipa de fotbal „Dava” se scufundă tot mai mult în mlaştina eşalonului al treilea al fotbalului moldovenesc şi nu se vede, la orizont, o redresare spectaculoasă a situaţiei, echipele de baschet din Soroca sunt printre cele mai bune din republică, fapt ce ni-l confirmă, în interviul de mai jos, domnul Serghei Crudu, unul din cei mai cunoscuţi şi titraţi antrenori soroceni, lucrător Emerit în Cultura Fizică şi Sport:

– Domnule Crudu, au luat sfârşit campionatele Republicii Moldova la baschet, la diferite categorii de vârstă şi am vrea să aflăm ce succese aţi obţinut şi în acest an…

– Participarea noastră în campionatele naţionale a fost direct proporţională cu posibilităţile financiare şi, vreau să cred că, necătând la bani puţini, rezultatele ocupate de baschetbaliştii soroceni au fost din cele mai bune. Astfel, echipa de fete U-14 a ocupat locul 5 din 16 echipe participante, iar formaţia U-18 (băieţi) a ocupat locul 4 din cele 16 competitoare. Aş vrea să spun câteva detalii cu privire la evoluţia acestei echipe. În primul rând, liderul echipei, Artiom Grişcenco, a fost desemnat cel mai bun coordonator de joc al campionatului şi în curând va juca, în componenţa selecţionatei Republicii Moldova la campionatul european, care va avea loc în San-Marino. În al doilea rând, echipa U-18 a acumulat acelaşi număr de puncte ca şi echipa din Donduşeni, care a ocupat locul 3, dar noi am avut un gol averaj mai inferior, chiar dacă am „bătut” echipa de pe locul 2, Chişinău-2, cu o diferenţă de 30 puncte.

– Am înţeles că cel mai bun rezultat a fost obţinut de echipa participantă în Divizia A, care a urcat pe podium.

– Aşa este. În această Divizie A au participat 10 echipe, 5 în Zona Nor şi 5 în Zona Sud. Noi am ocupat locul 2 în Zona Nord (primul loc fiind ocupat de baschetbaliştii din Bălţi) şi în meciul de baraj am pierdut cu scorul de 1-2 (au fost disputate cţte trei meciuri) formaţiei din Tiraspol, care a ieşit învingătoare în Zona Sud. În celălalt meci de baraj. Bălţenii au învins rivalii de la UTM Chişinău cu acelaşi scor de 2-1. Astfel, în meciul pentru medaliile de bronz echipa noastră a învins în două meciuri formaţia UTM din capitală, scor 68:66 (apropo, cu 1.16 minute până la sfârşitul întâlnirii noi aveam minus zece puncte, dar au răsturnat situaţie în ultimele secunde de joc, după o aruncare a lui Nicolae Siniţchi) şi 76:58 (în deplasare). În meciurile pentru primul loc formaţia din Bălţi a câstigat în faţa rivalei din Tiraspol. După această ispravă, Nicolae Siniţchi a fost desemnat drept „cel mai bun jucător al turneului” şi inclus în „selecţionata simbolică”.

– Ne puteţi da şi numele altor baschetbalişti, care au câştigat medaliile de bronz?

– Cu mare plăcere. Aceştia sunt Iacov Hughes (de altfel, un american cu cetăţenie moldovenească), Mihail Sidelnicov, Vladimir Macarov, Alexandu Vovc, Alexei Orlov (echipa de start), Alexandru Macarov, Artiom Grişcenco, Alexandru Harevschi şi alţii.

– Domnule Crudu, care sunt planurile pentru sezonul viitor?

– Este greu de spus, fiindcă totul depinde de lipsa sau prezenţa banilor. Până acum, autoritpţile publice locale au fost alături de baschet şi baschetbalişti, lucru pentru care le suntem recunoscători şi sperăm să ne sprijine şi în continuare.

– Mulţumesc pentru interviu.

Crudu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.