Karatiştii din Soroca au făcut ravagii la un turneu naţional

Recent, în capitala republicii, s-a desfăşurat turneul republican la karate-do tradiţional „Cupa deschisă a municipiului Chişinău”. La turneu au participat 120 de sportivi cu vîrsta cuprinsă între anii 2006-2000, din nouă localităţi ale ţării: Chişinău, Anenii Noi, Cimişlia, Dubăsari, Străşeni, Sîngera, Cricova, Ungheni şi Soroca. Turneul respectiv se organizează anual în incinta Institutului de Educaţie Fizică şi Sport din mun. Chişinău. În cadrul competiţiei, sportivii noştri, opt la număr, au evoluat la două probe: kata individual (lupta cu adversarul imaginar) şi kumite (sparring).

O evoluţie remarcabilă la turneu a avut discipolul clubului din Soroca, Cocelaba Denis a.n.2005, care a ocupat locul III la proba kumite, printre sportivii cu vârsta 2005-2004, eliminând până la lupta pentru locul III, 5 adversari. Este de menţionat că sportivul a cucerit şi locul III la proba kata. La fel, a evaluat cu succes şi sportiva Silivestru Alexandra, a.n.2000, care în acest an, a devenit campion a turneului atât la proba kata cît şi la proba kumite, obţinând două locuri I. La competiţie s-au remarcat şi sportivii Starîş Ilie, Plop Iulian, Brîjataia Tatiana şi Sosova Daria, care au ocupat locurile II şi III. Turneul respectiv a fost punctul de pornire a calendarului sportiv al karatiştilor din republică, pentru perioada 2015-2016. Următoarele competiţii sportive sunt campionatele naţionale la karate-do tradiţional, care la fel se vor desfăşura în mun. Chişinău. Le dorim karatiştilor noştri succese şi mari realizări sportive.

Folosindu-mă de ocazie, aşi dori să exprim sincere mulţumiri consilierilor orăşeneşti, care au votat pentru acordarea ajutorului material Clubului sportiv „Karate Tradiţional Soroca”. Datorită acestui suport material, sportivii din or. Soroca vor putea evolua la toate competiţiile şi turneele de karate-do tradiţional preconizate pentru perioada 2015-2016.

Lila GOIAN,
preşedintele Clubului sportiv „Karate Tradiţional Soroca”

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.