Simona Halep a intrat în careul de aşi la US Open

0
27
Simona Halep

Cea mai prolifică sportivă de peste Prut este aproape de o mare performanţă – accederea în finala unuia din cele mai importante turnee din tenis. Simona Halep o popate întâlni în meciul decisive pe o mai veche “prietenă”, Serena Williams. Pănă una-alta, însă , astăzi Simona, cu începere de la orele 18, are nevoie de o victorie în faţa Flaviei Pennetta, numărul 26 mondial.

Într-o amplă analiză realizată în NewYorkTimes, o legendă a tenisului feminin, Chris Evert vorbeşte despre şansele compatrioatei sale – Serena Williams – de a câştiga turneul din Statele Unite al Americii. Dacă ar reuşi să se impună la US Open, Serena William ar deveni prima câştigătoare a tuturor celor patru mari turnee de Grand Slam într-un an după 27 de ani. Ultima jucătoare care a reuşit această performanţă este Steffi Graff în 1988.
Chiar dacă în analiza sa admite că Halep reprezintă o ameninţare serioasă la adresa supremaţiei Serenei, prin prisma faptului că românca este numărul 2 mondial şi şi-a dovedit clasa în meciul contra Victoriei Azarenka, Evert este de părere că jucătoarea din Belarus ar fi fost un obstacol mai greu de depăşit de Williams în ultimul act.

„Chiar dacă Simona Halep a câştigat, în continuare sunt de părere că Azarenka ar fi reprezentat o ameninţare mai mare. Halep va trebui să servească la fel ca în meciul cu Azarenka, dar cu mai mult ritm. Simona îi poate pune probleme Serenei dacă crede cu adevărat în şansa sa. Backhand-ul ei este letal”, a notat Chris Evert în analiza făcută pentru NewYorkTimes şI citată de PRO SPORT.

73 de milioane de dolari a câştigat Serena Williams de-a lungul carierei; Pennetta, Halep şi Vinci au obţinut împreună 28 de milioane de dolari

1 Halep are singura victorie contra lui Serenei Williams din toate competitoarele calificate în semifinale la US Open. Serena Williams are un palmares de 4-0 în disputele cu Vinci, 7-0 cu Pennetta şi 6-1 contra Simonei

INFO OdN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.