Cătălin Carp îi anunță pe fanii Stelei: ”E mai român decât liliecii care comentează despre el pe forumuri!”

0
105
Victoras Astafei, Catalin Carp

Steaua, campioana Ligii I la fotbal, a făcut o alegere surprinzătoare. A adus de la CFR Cluj nu doar un fotbalist consacrat, Gregory Tade, golgheterul ultimei ediții din Liga I, dar și pe necunoscutul Cătălin Carp (22 de ani). Adus pentru postul de stoper, moldoveanul a evoluat în perioada junioratului ca mijlocaș central. Tatăl lui Cătălin, Ilie, lucrează la Federația de Fotbal a Moldovei. Dialogul cu moldoveanul de peste Prut a fost unul savuros.

Victoras Astafei, Catalin Carp
Victoras Astafei, Catalin Carp

Seniorul vrea unirea Basarabiei cu România

În primul rând, Ilie Carp este intrigat că de fiul său nu s-a auzit la București. ”La noi nu se ocupă nimeni de românii de peste tot cuprinsul lumii. Se ocupă să aducă negri, brazilieni și alte nații. Tot văd pe forumuri că nu au auzit de Cătălin. Le spun că este mai român decât liliecii care comentează despre el pe forumuri. E născut român, dar n-a apucat să joace pentru România! Din păcate… S-a născut cu pașaport românesc, asta trebuie să știe lumea. Am vorbit cu cei de la naționala României, dar cât puteam să așteptăm? Antrenorii secunzi de la naționala României l-au urmărit, dar ne-au zis: «Stați olecuță»!. Dar noi cât să mai așteptăm? Asta e soarta basarabenilor. Poate va fi Marea Unire și va fi mai bine”, ne-a declarat Carp senior.

Șahtior i-a propus 1.000 de dolari pe lună

Oficialul federației de la Chișinău a relatat traseul fiului său în fotbal: ”Cătălin a jucat la Șahtior. La vârsta de 18 ani, i-au propus un contract pe cinci ani, cu salariu de 1.000 de dolari pe luni. Prea puțin. Am încercat să vorbim cu nea Mircea Lucescu, dar ne-a spus că el nu se bagă la sume, la contract. Lucescu a aflat după o jumătate de an că era un român la juniorii de la Șahtior. L-am căutat la telefon pe Surkis, care ne-a zis să-l aducem două săptămâni la probe. I-au făcut contract pe trei ani. A jucat un an la rezervele de la Dinamo Kiev, care trebuia să ne dea 300.000 de dolari ca indemnizație de formare. Îl am acasă contractul, nu spun prostii! Dinamo n-a plătit indemnizația, ne-a plimbat o jumătate de an, a venit războiul și totul a picat”.

Luat în avion, poate prinde o echipă prin România

Tatăl internaționalului moldovean Cătălin Carp
Cătălin a ajuns pe nepusă masa în România. ”Șahtior a făcut un turneu cu meciuri amicale la Cluj, cu Universitatea și cu CFR. L-au luat în avion și pe Cătălin, că poate își găsește o echipă în România. Așa a rămas la CFR. Aici au fost ceva probleme, care sunt cunoscute, dar nu avem ce să le reproșăm oamenilor de acolo. Vă spun că Steaua n-a greșit, când l-a luat pe Cătălin. El are potențial normal. Până acum, a jucat subatacant, adică mijlocaș împins. Pe când era la CFR, un fundaș a luat cartonaș roșu și a intrat el acolo. Citește bine jocul și a rămas fundaș”, își apără tatăl puiul.

Dinu a dat probe în Suedia

Cătălin mai are un frate, Dinu (32 de ani), care și-a încercat norocul ca fotbalist prin străinătate. Nu s-a remarcat cu nimic, așa că i-a pasat gloria fiului său, Răzvan (2 ani). ”Cătălin a fost prin Suedia, la probe. El este dinamovist, iar Cătălin este stelist. Fratele meu, Ioan Carp, care este impresar, se ocupă de transferul lui Cătălin. Steaua nu se refuză! Dacă vrei performanță, dacă vrei să muncești, te duci la Steaua! Și mai am un jucător pentru Steaua, Răzvan, nepotul meu. O să-l auziți la radio pe Ilie Dobre strigând: «Răzvan Carp la balon, șut și Goooooooooooooooooooooooooool»! Dar are doar doi ani, așa că pe el doar l-am scos la încălzire. Dinu și Cătălin sunt blonzi, dar eu sunt brunet. Doar nevastă-mea e blondă!”.

Cătălin îl are ca model pe Gică Hagi. ”Îl citește pe Hagi. Când a venit de la Constanța, a lăsat barurile și s-a antrenat serios. Iar de la mine din casă nu poate să iasă un copil neserios”, ne asigură moldoveanul.

Dialogul s-a încheiat pacifist cu domnul Carp: ”Să trăiești, frate!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.