Șomerii pot beneficia în premieră de vouchere pentru formarea profesională

0
71

  În baza acestora, persoanele pot participa la un curs de calificare, recalificare, perfecționare sau specializare în scopul integrării ulterioare în câmpul muncii, scrie moldpres.md

Agenţia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va acoperi cheltuielile legate de formarea profesională. Totodată, șomerii pot beneficia de o bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, care se acordă proporţional frecvenţei la cursurile de formare profesională. Pentru a beneficia de măsuri, șomerii se pot adresa la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă . Voucherele vor putea fi utilizate timp de șapte zile de la acordarea acestora.

Articolul precedentNina Spoialo a fost numită în funcție de vicedirector medical al Spitalului Raional Soroca ”Anatolie Prisacari”
Articolul următorIvan Luța: “Este un eveniment decisiv atât pentru generația noastră cât și pentru generațiile viitoare”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.