Să vină iarna! AMDM garantează!

0
51

  Stocurile de medicamente și dispozitive medicale, inclusiv măști, mănuși și dezinfectanți, sunt suficiente, iar distribuitorii au dat asigurări că depun eforturi considerabile pentru pregătirea corespunzătoare de sezonul rece al anului. Despre aceasta a fost declarat, în cadrul unei şedinţe de la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cu participarea celor mai mari distribuitori de medicamente din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de securitatea farmaceutică a țării, nivelul de pregătire pentru sezonul rece al anului și stocurile formate pentru a asigura aprovizionarea la timp a instituțiilor medicale cu necesarul de produse, conform Programelor Naționale, achizițiilor publice centralizate, ale medicamentelor compensate, precum și medicamentelor utilizate în prevenirea și tratamentul COVID-19.

Directorul general al AMDM, Eremei Priseajniuc, a accentuat importanța conjugării eforturilor pentru a asigura accesul la medicamente pentru toți cetățenii Republicii Moldova, mai ales în această perioadă dificilă, precum și pentru identificarea soluțiilor, astfel încât „în viitorul apropiat, țara noastră să poată beneficia de vaccinuri și medicamente împotriva COVID-19, eficiente și sigure, validate conform tuturor rigorilor internaționale”. “Apreciem suportul distribuitorilor în asigurarea informării permanente privind starea stocurilor de medicamente și dispozitive medicale, ceea ce ne ajută foarte mult să avem o radiografie clară, la zi, a stării în care se află piața farmaceutică din țară. Totodată, îndemnăm să ne comunicați despre obstacolele pe care le întâmpinați în procesul activității ca Agenția să acorde suportul necesar pentru soluționarea imediată a acestora”, a relevat Eremei Priseajniuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.