Ambasada Republicii Polone la Chișinău vine cu un suport pentru combaterea pandemiei COVID-19 în Republica Moldova

0
66
FOTOGRAFIE SIMBOL

Ambasada Republicii Polone la Chișinău ține să informeze că, datorită implicării Fundației Solidarității Internaționale, fondurile programului „Asistența Poloniei” („Polish Aid”) sunt alocate și pentru combaterea pandemiei COVID-19 în Republica Moldova.

În primele zile ale stării de urgență, Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău a primit un concentrator de oxigen. La 21 aprilie anul curent, Ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk și directorul filialei din Chișinău a FSI Tomasz Horbowski au înmânat în mod simbolic conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale echipament medical donat pentru acoperirea necesităților serviciului medical din Republica Moldova. În total, ajutorul cuprinde peste 16 mii de măști de protecție, circa 4 mii de litri de dezinfectant, aproximativ 800 de costume de protecție, precum și termometre, lămpi și ecrane de protecție. În continuare sunt efectuate eforturi pentru a extinde și mai mult volumul și conținutul ajutorului.

O parte din echipament va fi transmisă la depozitele Ministerului. Restul va fi livrat direct spitalelor și organizațiilor sociale din toată țara. În aceasta săptămâna ajutorul a ajuns sau urmează să ajungă la Edineț, Taraclia și Comrat. Săptămâna viitoare ajutorul va ajunge la Cahul, Glodeni, precum și în Transnistria.

De menționat este faptul că echipamentul a fost produs de întreprinderile din Republica Moldova, care au fost anterior beneficiare ale proiectelor poloneze de dezvoltare. Comenzile lansate de Fundația Solidarității Internaționale susțin extinderea asortimentului și capacităților de producție ale întreprinderilor moldovenești, contribuind astfel la menținerea locurilor de muncă într-o perioadă nesigură din punct de vedere economic.

Polonia, la fel ca întreaga Uniune Europeană și celelalte state membre, sprijină cu solidaritate Republica Moldova în acest moment dificil pentru toți.

SURSA: Ambasada Republicii Polone la Chișinău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.