Angajații de la vamă sunt instruiți la depistarea manifestărilor clinice ale Coronavirusului

0
169

Au fost întreprinse măsurile de precauție atât pentru angajații de la vamă, cât și pentru cetățenii care traversează punctele de frontieră, anunță reprezentanții autorităților competente. Toți angajații structurilor sunt instruiți privind depistarea manifestărilor clinice ale bolii și raportarea cazurilor către Punctul Focal, unimedia.info.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a convocat o ședință lărgită a Comisiei pentru Situații excepționale și urgențe de sănătate publică în cadrul cărei au fost discutate măsurile de prevenire și control a infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCov), reieșind din situația epidemiologică și răspândirea infecției la nivel global, informează.

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a informat despre noile recomandări pentru implementare de către statele membre în contextul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI). În același context, conducerea ANSP a anunțat despre elaborarea materialelor informative care vor fi distribuite populației, care revin sau pleacă din țară, privind recomandările OMS în timpul călătoriilor.

La fel, a fost elaborat și aprobat un Ordin cu actualizarea definiției de caz pentru supraveghere, diagnosticul de laborator, măsurile de prevenire și control a infecției în instituțiile medico-sanitare, măsurile de pregătire și răspuns la suspecție/confirmare a cazului de boală.

Instituțiile medico-sanitare sunt pregătite și dispun de medicamentele necesare pentru a asigura cu tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute. La necesitate, vor fi reprofilate suplimentar unele secții.

sursa: unimedia.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.