VIDEO: Vezi cum va arăta Secția de Pediatrie Soroca. Lucrările de reparație urmează să se încheie în această lună.

0
1943

În urma publicării secvențelor video și a fotografiilor din edificiul care găzduiește temporar Secția de Pediatrie Soroca, pe rețele de socializare au apărut diverse comentarii în care cetățenii își exprimă indignarea în privința condițiilor de spitalizare.

Între timp la invitația conducerii instituției am mers împreună cu Angela Rusnac, Șefa Spitalului Raional Soroca și Boris Andonii, vicepreședinte al raionului Soroca, la Secția de Pediatrie Soroca din dealul orașului, unde în prezent se fac lucrări de reparație. Reparația capitală a început în luna octombrie a anului trecut și urmează să fie încheiate în luna curentă. “În aproximativ două săptămâni finisăm reparația, lucrările decurg bine, calitatea este suficientă, pretenții de la beneficiar nu avem. Ne-am străduit să facem cât mai bine fiindcă este spital și mai ales că este o secție pentru copii” ne zice Victor Svetenco, conducătorul SRL Polimer, executorul lucrărilor.

Am rugat-o pe Angela Rusnac, Șefa Spitalului Raional Soroca să se dea cu părerea în privința situației de la secția unde se află acum copiii. “Reamplasarea secției a avut loc în luna octombrie, și până acum nu a fost nici o plângere. Noi am discutat cu mamele și le-am spus că noi nu avem altă posibilitate și alte condiții pentru a reamplasa secția de pediatrie. Altfel trebuia să închidem secția. Noi nu putem spune că în actuala secție sunt condiții inumane, este o clădire construită mai demult, dar tot pentru pacienți. Eu nu știu dacă sunt pacienți pe coridor, dar știu că sâmbătă și duminică secția a fost suprasolicitată, au apelat mai mulți copii decât avem noi capacitatea să-i spitalizăm” afirmă Angela Rusnac.

Vezi și acest articol:

VIDEO: Mamă – “Condiţii mizere la secția de Pediatrie Soroca”. Administrația spitalului – “Este o situație temporară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.