Vlad Filat revine la șefia PLDM

0
124

  Congresul IX Extraordinar al PLDM, care a avut loc astăzi, l-a împuternicit pe Vlad Filat  să preia conducerea partidului. „Vă sunt recunoscător pentru faptul că acum doi ani, mi-ați încredințat să exercit funcția de președinte al PLDM. Pentru mine a fost o onoare, dar și o mare responsabilitate. În condițiile în care am activat, obiectivul nostru minim a fost să ținem flacăra aprinsă, să-i ținem pe oameni aproape, să le oferim certitudinea că totul va fi bine, că PLDM merită să redevină și va redeveni ceea ce a fost – locomotiva integrării europene”, a declarat președintele PLDM, Tudor Deliu, în cadrul Congresului, înaine de a solicita să-i fie aprobată demisia.

Congresul a aprobat demisia lui Tudor Deliu din funcția de președinte al PLDM, iar la propunerea mai multor delegați la conducerea formațiunii a fost votat, cu 214 voturi din 215, Vlad Filat, fondatorul și primul președinte al partidului. „Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre. Am vrut ca această decizie de a reveni la conducerea PLDM să fie a partidului, a tuturor colegilor noștri. Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă. Domnule Deliu, vă mulțumesc pentru tot, vă mulțumesc pentru că ați salvat partidul”, a declarat Vlad Filat.

Totodată, Congresul PLDM a adoptat o Rezoluție prin care declară că formațiunea va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de concurent electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.