Tinerii profesori, conform Codului educației, sunt ademeniți (și) cu bani

0
51

Absolvenții instituțiilor de învățământ din țară și de peste hotare în domeniul educației vor primi în primii ani de activitate îndemnizații. Deputații au operat modificări în acest sens în Codul educației, comunică MOLDPRES.

Potrivit modificărilor, tinerii profesori care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat sau cu taxă de studii, indiferent de forma de învățământ și care vor fi încadrați în instituțiile de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vor beneficia, în primii trei ani de activitate didactică, de indemnizații în modul stabilit de Guvern.

Din 2019, în baza unei hotărâri de Guvern, indemnizaţiile sunt achitate în primii 3 ani de activitate, în mărime de 40 mii de lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior şi în mărime de 32 mii de lei anual pentru tinerii specialişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic postsecundar, încadraţi în instituţiile de învăţământ prin repartizare de către Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.