Să (re)devină oare pedagogul ceea ce a fost cândva?

0
289

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a lansat campania națională „Pledoarie pentru pedagogie/profesia de pedagog”, transmite MOLDPRES. Acțiunea își propune să îmbunătățească sistemul de motivare și susținere a cadrelor didactice în procesul de integrare și menținere în sistemul educațional, să  promoveze bunele practici educaționale şi succesele obținute de profesorii performanți și de școli, inclusiv în rândul tinerilor specialiști, pentru îmbunătățirea imaginii personalului didactic în societatea modernă și atragerea absolvenților în profesia didactică.

 „Astfel, MECC va revizui, actualiza/ajusta și modifica actele normative pentru atragerea, pregătirea şi menținerea în sistem a cadrelor didactice performante, precum și a normelor ce țin de asigurarea drepturilor şi garanțiilor sociale ale pedagogilor”, a explicat la evenimentul de lansare, ministrul de resort Igor Șarov. La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc, a relevat necesitatea lansării unui Program de stat de promovare a prestigiului meseriei de pedagog, prin care să fie identificați tinerii inteligenți, cu aplecare spre pedagogie, care să fie îndrumați spre specialitățile pedagogice. „Trebuie să înțelegem că pregătirea și formarea pedagogilor este în primul rând obiectivul societății și al statutului, deoarece profesorii pregătesc copiii și tinerii pentru viață, iar de modul cât de bine pregătiți sunt pedagogii, așa va arăta și viitorul societății și țării noastre”, a afirmat Monica Babuc.

În cadrul campaniei naționale „Pledoarie pentru pedagogie/profesia de pedagog” vor fi desfășurate acțiuni de informare a studenților/elevilor în vederea promovării imaginii pozitive a profesiei de pedagog în societate; va fi creată o platformă de dialog (pe zone geografice) cu tinerii specialiști, reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, managerii și mentorii școlari, reprezentanții universităților și colegiilor care oferă programe de studii în domeniul Educație. De asemenea, vor fi mediatizate exemplele de bune practici și a istoriilor de succes din experiența profesorilor performanți, a școlilor și grădinițelor, fiind organizat concursul național „Pledoarie pentru pedagogie” etc.

Campania națională „Pledoarie pentru pedagogie/profesia de pedagog” se va desfășura pe parcursul lunilor august-octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.