Șapte nominalizări principale și patru premii speciale. Cum a avut loc Gala Parteneriatelor Educaționale

0
361

Pentru a doua oară, la Soroca s-a desfășurat Gala Parteneriatelor Educaționale.  Scopul evenimentului în acest an este promovarea bunelor practici în domeniul parteneriatului școală-familie. 15 instituții de învățământ au depus 38 de dosare în concursul parteneriatelor în acest an, dintre care șapte au devenit laureate în tot atâtea nominalizări, iar alte patru instituții au luat premii speciale. 

Dosarele instituțiilor de învățământ conțineau și filmulețe video, prin care sunt demonstrate activitățile desfășurate în bază de parteneriat școală-familie. Astfel, în unele instituții au fost desfășurate excursii tematice cu elevii la întreprinderi și instituții din raion ( LT ”Ion Creangă”, Gimnaziul ”A. Lupașcu” Volovița), pentru a vedea la fața locului ce reprezintă diferite profesii sau mese rotunde cu participarea reprezentanților anumitor profesii, scopul fiind ghidarea în carieră a copiilor. În alte cazuri s-au desfășurat activități culturale, care promovează tradițiile și obiceiurile (ȘP Iarova, Gimnaziul Racovăț) sau educația ecologică (Gimnaziul ”Dumitru Matcovschi”, IET Nr. 17 ”Cheița de Aur”). În toate cazurile, activitățile au la bază parteneriatul școală-familie, fapt care este foarte important în educarea tinerei generații.

Ediția viitoare, după cum a anunțat șefa Direcției raionale Învățământ, Angela Mușenco, va avea la bază parteneriatele între instituțiile de învățământ.

Iată instituții de învățământ și proiectele nominalizate la eveniment în acest an:

  • Gimnaziul Șolcani – ”Împreună pentru un proces decizional transparent și corect;
  • IET Nr. 13 ”Steluța” – ”Împreună pentru incluziune educațională”;
  • Gimnaziul Schineni – ,,Împreună pentru promovarea imaginii pozitive a școlii”;
  • Gimnaziul Rublenița – ”Împreună pentru caritate și voluntariat”;
  • Gimnaziul Racovăț – ”Împreună pentru caritate și voluntariat”;
  • Gimnaziul Racovăț – ”Împreună pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor”;
  • Gimnaziul ”Dumitru Matcovschi” – ”Împreună pentru un mediu ecologic”;
  • LT ”Ion Creangă” – ”Împreună pentru ghidare profesională”.

Patru instituții de învățământ au primit premii pentru rezultate remarcabile. Este vorba despre: IET Nr. 17 ”Cheița de Aur”; Gimnaziul Vărăncău, ȘP Iarova și Gimnaziul ”A. Lupașcu” Volovița.

Totodată, mai multe instituții au fost încurajate să dezvolte parteneriate și au primit în dar câte un dosar în care să colecteze viitoarele parteneriate ale instituțiilor.

Evenimentul organizată de Direcția Învățământ a Consiliului Raional Soroca s-a desfășurat într-un mod solemn și într-o atmosferă caldă și prietenoasă. La final toți participanții au făcut o fotografie de grup, ca amintire despre ediția din acest an al Galei Parteneriatului Educațional.

 Mai multe imagini de la eveniment găsiți AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.