Atenție la ciuperci! 46 de persoane deja s-au otrăvit… Nu și în raionul Soroca

0
260
Foto: OdN

În perioada 12-19 octombrie curent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 100 de solicitări pe motiv de intoxicație, dintre care 46 intoxicații cu ciuperci, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului, în ultima săptămână, de îngrijiri medicale după consumul de ciuperci au avut nevoie 35 de adulți și 11 minori. Din aceștia doar doi pacienți au rămas să se trateze la domiciliu, iar restul au necesitat spitalizare. Cele mai multe cazuri de intoxicație au avut loc la data de 19 octombrie – 12 solicitări. Au fost afectați nouă maturi și trei minori, printre care și un copil de 4 ani. Cazurile au fost înregistrate în următoarele localități ale țării: în Chişinău – 3 persoane; în Bălți și orașele Călărași și Edineț câte 2 persoane. În raioanele Dubăsari, Hâncești și Briceni câte o persoană a suportat intoxicația cu ciuperci.

În perioada 12-19 octombrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a deservit 16089 de solicitări. În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 5969 de pacienți, dintre care 5094 maturi și 875 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.