În următorii 15 ani, China dorește să cucerească lumea!

0
103
m

  Conform presei internaționale, China se pregăteşte să lanseze un plan ambiţios care se va întinde pe o perioadă de 15 ani şi care pune bazele standardelor globale pentru următoare generaţie de tehnologie. Planul ar putea ajuta China să îşi îndeplinească ambiţiile şi i-ar putea oferi Beijingului un loc de frunte în zone precum inteligenţa artificială, reţele de telecomunicaţii şi fluxul de date, au explicat mai mulţi experţi pentru CNBC.

  Planul cu genericul „Standardele Chinei 2035” este văzut ca următorul pas în dezvoltarea Chinei, succedând planul „Made In China 2025” – prin care China s-a implicat în producţie la nivel global. Însă de data aceasta Beijingul se concentrează pe tehnologiile care vor definii următorul deceniu. „Realitatea este că intrăm într-o nouă era care va fi definită de noile sisteme şi reţele tehnologice, în care liderii nu sunt încă bine definiţi, ceea ce îi dă Chinei oportunitatea să preia frâiele tehnologiei. Asta înseamnă că puterea în lume este încă în dezbatere”, a spus Emily de La Bruyere, co-fondator al firmei de consultanţă Horizon Advisory.

  Tehnologiile şi industriile din întreaga lume funcţionează în baza unor diferite standarde, care definesc modul în care acestea funcţionează şi interoperabilitatea lor – adică modul în care două sau mai multe sisteme pot funcţiona împreună. Industria de telecomunicaţii este un exemplu bun, întrucât noile reţele care se dezvoltă, precum cele de 5G, nu pot fi doar „pornite” de la un buton. Este nevoie de ani de zile de planuri şi dezvoltări. Standardele tehnice sunt create şi definite printr-o colaborare a reglementatorilor din industrie, experţilor şi companiilor. Aceste specificaţii tehnice sunt adoptate şi integrate în ceea ce devine cunoscut drept standard. Asta asigură că standardele sunt cât mai uniforme, ceea ce poate îmbunătăţi eficienţa unei reţele noi şi poate asigura faptul că aceste reţele şi sisteme funcţionează oriunde în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.