Sesiune specială a Parlamentului European pentru a discuta răspunsul european la pandemia de coronavirus

0
99

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a convocat pentru 26 martie, la Bruxelles o sesiune plenară extraordinară a legislativului european pentru aprobarea unor măsuri europene împotriva pandemiei de coronavirus.

Această sesiune a fost decisă în urma unei videoconferinţe cu liderii grupurilor politice din PE şi va fi prima la care se va folosi sistemul de vot la distanţă.

Sassoli a ținut din nou să sublinieze necesitatea cooperării în țările europene. Și a dat ca exemplu decizia Băncii Centrale Europene de a aloca 750 de miliarde de euro pentru un program de achiziţii menit să combată pandemia, la care se adaugă alte iniţiative, precum mobilizarea altor 500 de miliarde de euro prin Mecanismul European de Stabilitate, însemnă „o intervenţie care, pe ansamblu, se apropie de două trilioane de euro”.

„Este cea mai mare demonstraţie a forţei solidarităţii europene văzută vreodată. Chiar mai puternică decât planul Marshall, programul care ne-a ajutat să ieşim din ruinele celui de-al Doilea Război Mondial”, mai spune David Sassoli.

SURSA: moldova.europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.