Un orășel din Italia nu a mai raportat niciun caz nou de coronavirus zile la rând

0
134

Italia se confruntă cu cea mai dificilă perioadă de la începerea epidemiei, dar un orășel aflat în centrul problemei nu a raportat cazuri noi. Situația actuală este rezultatul unui experiment…

Orășelul Vo este situat în apropierea Veneției, iar locuitorii săi au făcut un experiment simplu. Fiecare persoană din orășel a fost testată pentru coronavirus. Asta a însemnat 3.300 de oameni. Conform sursei Sky News, mecanismul a dat rezultate și, după testare, nu s-au mai înregistrat cazuri noi în regiune.

Orașul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 orașe și sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei și este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecții cu coronavirus. Experimentul a implicat achiziția testelor. După testarea celor 3.300 de persoane, a fost impusă o carantină strică în cazul celor infectați și a contactelor acestora. În consecință, deja de vinerea trecută, nu s-au mai înregistrat cazuri noi. „Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul orășelului, Giuliano Martini.

 Inițiativa experimentului a venit din partea lui Andrea Crisanti, un expert de Imperial College of London. La final, a confirmat că testarea populației a făcut diferența. „În Vo, am testat toți locuitorii, chiar și pe cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

SURSA: Unimedia

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.