Întreprinderea Acva Nord din Soroca a fost sancționată cu peste 70 mii lei

0
613

Compania ”Acva Nord” a fost sancționată de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciului de alimentare cu apă potabilă în regiunea de nord, în urma unei adresări a Centrului Național Anticorupție (CNA), informează bizlaw.md.

Investigația a fost inițiată de autoritatea de concurență acum un an pentru încălcarea de către companie a prevederilor Legii concurenţei și practicarea tarifelor diferențiate la prestarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă.

În cadrul investigației, pornite în urma adresării CNA, Consiliul Concurenței a constatat că ”Acva Nord” ÎIS deține poziție dominantă pe piața prestării serviciului public de alimentare cu apă potabilă în mun. Bălți, or. Soroca și r-ul Florești, în limita infrastructurii pe care o deține. La sfârșitul lunii decembrie 2019, în baza unei decizii a Consiliului a fost constatată încălcarea prevederilor art. 11 alin. (1) și (2) lit. c) din Legea concurenţei de către ”Acva Nord” ÎIS prin practicarea tarifelor diferențiate la prestarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă.

Plenul Consiliului Concurenței a aplicat întreprinderii o amendă în mărime de 70.978,50 lei și a obligat ”Acva Nord” ÎIS să înlăture încălcarea constatată, pentru a asigura accesul nediscrimatoriu și echitabil consumatorilor la serviciului public de alimentare cu apă potabilă.

Sursa: bizlaw.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.