Noi reguli la calcularea și colectarea impozitelor și taxelor locale

0
304

Calcularea și colectarea impozitelor și taxelor locale de către Serviciul de colectare a impozitelor și taxelor locale (SCITL) se va efectua în mod electronic, scrie bizlaw.md.

Este vorba de impozitele și taxele locale aferente persoanelor fizice care nu sunt înregistrate în calitate de întreprinzător. Procesul va fi simplificat și automatizat prin implementarea unui nou sistem informațional, care va organiza evidența obligațiilor fiscale aferente impozitelor și taxelor locale, în mod electronic.

Potrivit sursei scopul implementării Sistemului Informațional Automatizat ”Stingerea obligațiilor fiscale prin intermediul SCITL” este optimizarea evidenței contribuabililor și obligațiilor fiscale și eficientizarea calculării impozitelor și taxelor locale de către perceptorii fiscali la buget și achitării acestora de către contribuabili.

Totodată, organizarea evidenței obligațiilor fiscale aferente impozitelor și taxelor locale în mod electronic va permite simplificarea și automatizarea întregului proces și va asigura verificarea calității calculării obligațiilor fiscale.

Procesul va conduce la facilitarea eliberării avizelor de către SCITL și achitare a impozitelor și taxelor locale de către subiecții impunerii.

De asemenea, utilizarea sistemului informațional automatizat va îmbunătăți modul de evidență a contribuabililor și a sumelor impozitelor și taxelor calculate/încasate de către SCITL și va asigura pentru primării, crearea unui registru al subiecților impunerii care va servi la evidența contribuabililor cât și la efectuarea plăților la buget a impozitelor și taxelor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.