La începutul lui 2021 ar putea fi deschise două aeroporturi, la nord și la sud

0
61
Pentru anul 2020, ÎS ”MoldATSA” estimează cheltuieli în total în mărime de 215 milioane lei, adică cu 7,9% mai mult decât estimările cheltuielilor pentru anul curent.

Premierul Ion Chicu susține că la începutul anului 2021 ar putea fi deschise încă două aeroporturi în Republica Moldova, la nord și la sud.

  În plus, șeful cabinetului de miniștri susține că Aeroportul Internațional Chișinău nu doar trebuie întors în gestiunea statului, dar trebuie dezvoltată infrastructura aeroportuară, transmite IPN. Ion Chicu spune că pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare trebuie creată o concurență pentru aeroport. „Deja am început să discutăm cu specialiștii. Săptămâna aceasta vom avea și un plan clar de acțiuni în acest domeniu. Eu cred că este foarte posibil, dacă nu anul acesta, atunci anul viitor, am în vedere anul 2021, să avem cel puțin un aeroport la nord și aici noi examinăm fie Mărculești, fie Bălți, și unul la sud – probabil, la Ceadâr  Lunga. Rămâne ca specialiștii să elaboreze acest studiu de pre-fezabilitate ca să vedem unde este, din punct de vedere economic, cel mai rațional să construim”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Punctul de azi” de la TVR Moldova. Pentru dezvoltarea aeroportului de la Mărculești premierul spune că ar fi nevoie de 17-18 milioane de euro, investiții din partea statului. „Apropo, are certificat aeroportuar internațional, poate primi rute, pista este foarte bună. Altceva este că amplasarea lui nu este cea mai reușită. Avem aeroportul de lângă Bălți care necesită mai multe investiții, dar amplasarea este cu mult mai bună și are posibilitate de creștere”, a declarat Ion Chicu.

Premierul spune că la ora actuală Guvernul nu mizează doar pe investiții publice în dezvoltarea acestui sector, dar și pe atragerea resurselor din sectorul privat, dar și investiții de peste hotare. „Colegii mei deja discută și cu unele companii din Germania, renumite în industria respectivă, o să lansăm un concurs atunci când vom avea o viziune clară cum ne mișcăm. Noi ne axăm pe posibilitatea investițiilor private din această infrastructură”, a afirmat prim-ministrul.

(ipn.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.